Häcken växer så det knakar!

image

Häcken har tagit fart rejält, snart dags för frisering 🙂

Publicerat i Tomten | Lämna en kommentar

Solfilmning

Nu i dagarna har Ryds Glas varit här och solfilmat vårt stora fönsterparti för att hålla värmen ute samt motverka blekning. Det blev knappt synbart utseendemässigt och solfilmen ska vara mycket effektiv.

2014-05-06 09.28.20

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Stiltje på bloggen, men mycket har hänt sedan sist

august

2013-06-04 kom vår älskade gullunge August till världen. Så tiden har helt enkelt prioriterats till annat än bloggande.

bild

Vi har ändå inte legat på latsidan då det gäller huset. Under sommaren har vi byggt altandäck på nästan 100 kvm och sedan gjort finplanering på tomten och sått gräs. En hel del arbete! Men vi är så nöjda med resultatet! Nästa år finns planering för fortsättning med bygge av pergola över däcket utanför vårt sovrum. Ett större projekt blir att glasa in delen utanför matplatsen, den del som syns till vänster i bilden. Det blir ett uterum på 30 kvm som är tänkt att förlänga sommaren i vårt kalla klimat.

altandäck
Några träd är planterade, två körsbärsträd och ett prydnadsapel. Vi hoppas på vacker vårblomning och goda bär till sensommaren.
altandäck2
Altandäcket byggdes slutligen i svenskt virke av kärnfuru efter mycket om och men… Vi ser fram emot att se det gråna och förhoppningsvis håller det länge!

Publicerat i Huset, Övrig planering, Tomten | Lämna en kommentar

Ny trappa

För er som undrar hur det gick med vår trappa som hantverkarna förstörde och som Myresjöhus vägrade hjälpa oss med, så kan jag berätta att dom blev tvungna att byta ut den.
(ny besiktningsman)

Vi passade då på att lägga till mellanskillnaden till att få den i ek istället.

20130123-212030.jpg

Publicerat i Huset, Okategoriserade | Lämna en kommentar

Stenhårt jobb med grönt resultat :)

Nu är vi helt slut och däckade i soffan efter en hård jobbhelg på tomten. Vi har fått fin hjälp av E´s fasters man Lars H och åter pappa Ulf! Utan dem så hade det aldrig gått!

Nu var det främst dags för att fixa trappstegen mellan hus och garageinfart. Från början var det egentligen beställt trappsteg i betong som vi tänkte skulle passa ihop med L-stöden i betong. Vi började lägga dem på plats för några veckor sedan och såg då att det lossnat delar från hörnen. Vi ringde och reklamerade betongstegen och valde då att köpa steg i granit istället så vi vet att de håller! Då blev nästa problem lösa hur vi skulle klara att lägga dessa tok-tunga steg på plats, omöjliga att lyfta… Men snälla Lars kom med en stoor traktor, och smidigt gick det! Underbart!!

Strålande väder hade vi också!Teamet i full action med underarbetet för det tredje steget. Tadaa! Granitstegen på plats, alla sju! Bara resten kvar då, med plattläggning upptill och plantering till vänster… Sedan ska vi få till ett ”plåttak” till betongmuren, både för att det är snyggt och för att det kanske kan skydda från ev missfärgningar. Det får bli ett annat år!Efter att trappen var klar så gick vi vidare med plantering av häcken, 140 st plantor Svart Aronia finns nu i jorden. E har rejäl träningsvärk i benen.. 🙂 Grönt, äntligen! Gräsmatta blir till våren.Det är bara att hoppas att plogbilen inte tar dom till vintern!Det blev närmare bestämt 23 plantor över från sträckan mot gatan, så de satt vi längs med grusinfarten där vi annars hade tänkt fortsätta till våren. De blir en bra reserv om några plantor mot gatan inte skulle klara sig.Vi fortsätter på denna sträcka till våren som blir avgränsning mot grannarnas infart.

Medans vi arbetat ute har mamma Mali kockat och servat med lunch och hallonpaj med vaniljsås. Och inte nog med det, dammsugit, diskat och städat lite varstans, vi har sådan tuur! 😉

Stora kramar och tusen tack för all hjälp vi fått i helgen!

//E&F

Publicerat i Uteplats & trädgård | Lämna en kommentar

Snart klart!

Efter många dagars slit (mest av svärfar Ulf) så börjar det likna något! Nu får vi verkligen känslan av vad stor infarten blir, där kommer måånga bilar få plats samtidigt när det behövs! 😉 Närmast huset och framför entrén kommer vi lägga betongplattor, i övrigt på infart och fram mot entrén blir det grus. Vi kör hårt på den grå ”sten-betong-grus”-stilen! 😉 Brevid grusplanen mot våra grannar blir det nog en fortsättning på häcken av svart aronia.

Nästa år blir det garage- och carportbygge!

Publicerat i Garage, Uteplats & trädgård | Lämna en kommentar

Från ute till inne

Vi fortsätter hela dagrna med att arbeta ute på tomten med grävning, skottning, gjutning. Men detta har inte hindrat mig från att söka och finna den perfekta fåtöljen! 😉 Vi har länge sökt efter en öronlapps-fåtölj att placera i vardagsrummet mot de stora fönstren. Det har varit svårt att hitta en fåtölj som både passar in med sofforna och ”Ägget” med både färg och form. Men nu fanns den plötsligt där, precis som vi tänkt oss! Ingvar Kamprads egen favorit från 50-talet i nyproduktion, passar perfekt in bland övriga ”klassiker”. Vi är så nöjda!Den är riktigt bekväm och är för stunden min nya favoritplats. 🙂

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Seglarhelg

Ibland måste vi bara vara lediga också, ta paus från allt vad husbygge och tomtplanering heter. F har inte haft någon sommar-semester i år då han börjat på nytt jobb, så en och annan inklämd dag/helg med andra aktiviteter är välbehövliga! I helgen som var så följde vi med min mor och hennes sambo Lars och segeltävlade, det var dags för årets Åbord runt vid Höga kusten-bron. Underbart väder gav en fantastisk dag! Men vind var det relativt dåligt med under största delen av tävlingen, men när det väl blåste så gick det fin-fint! 😉

Efter lördagens tävling blev det ett eftermiddagsdopp för badpojkarna, härligt! På kvällen blev det grillbuffé och dans, en perfekt avslutning på dagen. På söndagen blev det häftigare segling tillbaka till stugan i Berghamn då det blåste rejält, vi fick till slut reva seglen och gå med motor då vädret blev allt sämre. I alla fall mysigt att sitta i stugan och se ut över grått hav!

Publicerat i Personligt | Lämna en kommentar

Muren på plats!

Publicerat i Övrig planering, Tomten | Lämna en kommentar

Markplanering, äntligen…

Nu har äntligen grävaren anlänt och här kommer lite bilder. Det är mycket att göra och vi längtar efter att få fylla igen allting och anlägga gräsmatta osv 🙂
Imorgon tisdag är det tänkt att muren ska sättas på plats, varje del av muren väger ca 800kg så det vill till att det blir bra direkt. Min kära far har ägnat större delen av denna dag för att göra en så bra markbädd som bara möjligt. Återkommer med bilder imorgon! 🙂

Publicerat i Övrig planering, Tomten | Lämna en kommentar