Stenhårt jobb med grönt resultat :)

Nu är vi helt slut och däckade i soffan efter en hård jobbhelg på tomten. Vi har fått fin hjälp av E´s fasters man Lars H och åter pappa Ulf! Utan dem så hade det aldrig gått!

Nu var det främst dags för att fixa trappstegen mellan hus och garageinfart. Från början var det egentligen beställt trappsteg i betong som vi tänkte skulle passa ihop med L-stöden i betong. Vi började lägga dem på plats för några veckor sedan och såg då att det lossnat delar från hörnen. Vi ringde och reklamerade betongstegen och valde då att köpa steg i granit istället så vi vet att de håller! Då blev nästa problem lösa hur vi skulle klara att lägga dessa tok-tunga steg på plats, omöjliga att lyfta… Men snälla Lars kom med en stoor traktor, och smidigt gick det! Underbart!!

Strålande väder hade vi också!Teamet i full action med underarbetet för det tredje steget. Tadaa! Granitstegen på plats, alla sju! Bara resten kvar då, med plattläggning upptill och plantering till vänster… Sedan ska vi få till ett ”plåttak” till betongmuren, både för att det är snyggt och för att det kanske kan skydda från ev missfärgningar. Det får bli ett annat år!Efter att trappen var klar så gick vi vidare med plantering av häcken, 140 st plantor Svart Aronia finns nu i jorden. E har rejäl träningsvärk i benen.. 🙂 Grönt, äntligen! Gräsmatta blir till våren.Det är bara att hoppas att plogbilen inte tar dom till vintern!Det blev närmare bestämt 23 plantor över från sträckan mot gatan, så de satt vi längs med grusinfarten där vi annars hade tänkt fortsätta till våren. De blir en bra reserv om några plantor mot gatan inte skulle klara sig.Vi fortsätter på denna sträcka till våren som blir avgränsning mot grannarnas infart.

Medans vi arbetat ute har mamma Mali kockat och servat med lunch och hallonpaj med vaniljsås. Och inte nog med det, dammsugit, diskat och städat lite varstans, vi har sådan tuur! 😉

Stora kramar och tusen tack för all hjälp vi fått i helgen!

//E&F

Det här inlägget postades i Uteplats & trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *